-
ORHAN KARAKAŞ
Tarih: 18-11-2024 17:41:00
Güncelleme: 20-11-2024 10:10:00
ROMANYA’YA YOL ALDIK
Romanya’ya yol aldık…
Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetiyesi üzerine GAP Gazeteciler Birliği olarak Romanya'da bir dizi inceleme ve gezilerde bulunduk.
Çok dolu geçti programımız.
Gözlem ve izlenimlerimi önümüzdeki sayıda kapsamlı bir şekilde kaleme alacağımı belirtirken, KALEM MEDYA GRUBU olarak katıldığımız programda Romanya'nın başkenti Bükreş'te bulunan Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası, Oda Başkanı Sayın Tamer Atalay'ın öncülüğünde ticari ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi bağlamında köprü vazifesi görüyor.
Sayın Atalay'ın bizlere verdiği bilgilere göre bugün itibariyle 19 bine yakın Türk iş adamı Romanya'ya yatırım yapmış.
100 Bin Türkün yaşadığına vurgu yapan Atalay, en büyük eksikliğin yaşandığı sektörün otomobil tamiri olduğu belirtti.
1955'ten beri Birleşmiş Milletler, 1993'ten beri Avrupa Konseyi, 2004'ten beri NATO ve 2007'den beri Bulgaristan ile birlikte Avrupa Birliği üyesi olan Romanya, 1989 yılındaki devrimle birlikte hızlı bir gelişim göstermiş.
Bu anlamlı programdan dolayı Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay'a ve yönetim kurulu üyelerine Kalem Medya Grubu olarak teşekkür ediyoruz.
KONSERLERE HARCANAN PARALARLA
Son günlerin konusu veya gündem maddelerinden bir tanesi de konserlere harcanan paralar.
Aslına bakılırsa çok geçmişlerden bu yana büyük maliyetleri olan konserler, Türkiye’deki birçok belediye tarafından tertip ediliyor.
Gereksiz mi gereksiz derim.
Üstelik belli başlı ve de zenginliklerinin hesabı bilinmeyen sözüm onlara sanatçılara ikide bir konserler verdirerek büyük paralar kazanmalarını doğru bulmuyorum.
Hemen şunu da belirteyim ki emektar, üreten, tek hedefi para olmayan Anadolu’daki sanatçılara olması gereken düzeyde destek çıkmayı da doğru buluyorum.
Düşünün şu konser paralarıyla binlerce aile barınabilir mi?
Evet. Barınabilir.
Geçimini sağlar mı?
Evet. Geçimini sağlar.
Yüz binlerce öğrenciye burs olarak katkı sağlanır mı?
Evet. Sağlanabilir.
Dolayısıyla;
Türkiye genelinde belediyeler, geliri çok yüksek, yıllardır büyük paralar kazanan sanatçılara, büyük paralara maliyet olan konserler düzenlemekten vazgeçsinler.
Vazgeçmelidirler.
Bu konu üzerinden son sözüm şudur.
Asrın felaketi olan 6 Şubat Depreminde yaşanan binlerce kayıp, acı ve mağduriyetten sonra uzun bir süreliğine saygıdan da olsa eğlence organizasyonları terk edilmelidir.
YAZARIN DİĞER YAZILARI